0318635278 info@squashede.nl

Bij Squash Alphen gaat in april een lang gekoesterde wens in vervulling. Het Squash Alphen Open zal als een PSA Closed Satellite op de internationale kalender worden opgenomen, waardoor het toernooi grote aantrekkingskracht zal hebben op internationale topspelers. Het toernooi is omgedoopt tot Alfa Open 2018 en zal worden gespeeld op 20 en 21 april.

Sinds de komst van de trainer Ken Flynn zet Squash Alphen enorme stappen. In samenwerking met Marc Veldkamp zijn er afgelopen jaar grote stappen gezet om Squash Alphen in de top vijf van squashclubs in Nederland te krijgen. Beide heren vormen het hart van de toernooiorganisatie en kijken trots vooruit. Veldkamp: “Ik jaag al jaren op het binnenhalen van een PSA Closed Satellite en nu is het gelukt. We krijgen al aanvragen vanuit Pakistan en Engeland. Het deelnemersveld zal ongekend sterk zijn en daarmee zetten we Alphen mooi op de kaart.”

Het voorjaarstoernooi van de Alphense squashclub groeide onder leiding van Veldkamp de jaren al uit zijn jasje. Club icoon Bert Dijkstra reikte de helpende hand door zijn bedrijf aan het evenement te verbinden. Dijkstra: “Ik squash al vanaf het allereerste begin bij Nieuwe Sloot en zie door de jaren heen hoe gedreven de mensen van de club een dergelijk evenement groot hebben gemaakt. Ik vind het geweldig dit toernooi een impuls te kunnen geven, zodat er straks op mijn club topsquash te zien is. Ook geweldig voor onze jeugd, toch?”  Met de sponsoring van Alfa Financial Services gaat het prijzengeld fors omhoog en het met een extra speeldag een groots evenement.

In de komende weken staat tijdens de jeugdtrainingen de Alfa Open 2018 centraal. Trainer Ken Flynn zal de jeugd warm maken voor dit mooie toernooi. Flynn: “Jazeker, dit toernooi is een impuls voor onze club en voor onze jeugd in het bijzonder. Ook de landelijke topjeugd krijgt in eigen land de kans om de eerste stappen te zetten op de wereldranglijst.” Eén van die spelers is Sanne Veldkamp (PSA nr. 135) uit Aarlanderveen. Zij traint sinds deze maand weer in Alphen en wil met haar nieuwe coach Ken Flynn dit jaar haar intrede doen binnen de top 100. Naast Veldkamp zal ook Kim Are Killingberg namens Squash Alphen op het hoogste niveau deelnemen. De deelname van het jeugdige talent Carlijn de Zwijger zal afhangen van de sterkte van het deelnemersveld. Ook de Zwijger traint sinds deze maand weer op het vertrouwde nest, waarmee de komst van topcoach Ken Flynn al snel zijn vruchten afwerpt voor de enige squashclub in Alphen aan den Rijn.

De inschrijving voor de Alfa Open 2018 is inmiddels geopend en naar verwachting zullen de onderdelen voor amateurs snel uitverkocht zijn. Op het hoogste niveau zullen er zowel bij de heren als de dames zestien professionals deelnemen. Alle topwedstrijden worden op de interactiveSquashbaan gespeeld, zodat squashliefhebbers via streaming de wedstrijden live op internet kunnen volgen.

bron: www.squashlife.nl